Kuchnia diabetyków

Cukrzyca – choroba cywilizacyjna – dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Jej autorka, Barbara Jakimowicz-Klein, chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie.

W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne – wszystkie i smaczne i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika!

Formularz zamówienia

  • Tak, zamawiam Kuchnia diabetyków w cenie 16.00

Autor: Barbara Jakimowicz-Klein
Data wydania: 01.01.2010
Liczba stron: 153
Wydawca: Astrum Media
ISSN: 978-83-7277-346-3
Format: PDF (znak wodny)

Jesteś tu pierwszy raz?
Aby zamówić, załóż konto

Posiadając zarejestrowane konto będziesz w pełni korzystać z możliwości jakie oferuje Ci Psychorada. Otrzymasz dostęp do bezpłatnych narzędzi autodiagnostycznych, bezpłatnych porad, artykułów, poradników, specjalnych akcji promocyjnych oraz systemu konsultacyjnego.

Załóż konto

Aby zamówić, zaloguj się

Jeśli nie pamiętasz hasła, skorzystaj z opcji Przypomnij hasło

Jak kupować? Wybierz produkt odpowiedni dla Ciebie Podaj nam swoje dane Dokonaj opłaty Aktywacja następuje w ciągu 24 godzin od momentu wpłaty środków